Yhä useampi vauva hyötyy hieronnasta

Useammat vanhemmat vievät nykypäivänä vauvansa keholliseen hoitoon mikä  edesauttaa pienten kiputilojen minimoimista, tyytyväisyyttä sekä tukee normaalia motorista kehitystä. Tämä myös näkyy koko perheen hyvinvoinnissa, tyytyväinen vauva tyytyväiset vanhemmat. Mielestäni on hienoa, että tämäkin asia tulee yhä useamman tietoisuuteen ja perheet itse pystyy hakeutumaan helposti avun tarjoavien luokse omalla paikkakunnalla. On erityisen tärkeää, että vauva voi hyvin jotta perheessä stressitasot ei pääse hivuttautumaan korkealle.  




Milloin kannattaa viedä hierontaan? 


Ei ole koskaan helppoa miettiä milloin sitten keholliseen hoitoon kannattaa hakeutua jos sylissä pötköttelee perus tyytyväinen vauva ja imetys sujuu omalla painollaan. 

Kuitenkin vauva voi olla hyvinkin perustyytyväinen ja hänellä voi löytyä paljonkin kehollisia jumitiloja jotka voi vaikuttaa vasta myöhemmällä iällä tai vasta aikuisena. 

Katsoessasi pientä täydellistä pakettiasi silmissäsi on pelkkää puhdasta täydellisyyttä. Se on sanomattakin selvää, että me ketkä hoidamme vauvoja skannaamme heidän kehoa läpi erilaisten linssien läpi ja se saattaa tuntua vanhemmista jopa inhottavalle. Tarkoitus ei ole ikinä hakea mitään vikoja vaan vaan haluan ennemminkin miettiä, että vauvoilla on kohtia jotka kaipaa vähän enemmän lempeää kosketusta. 


Listasin alle muutamia huomiota milloin voi miettiä,

hyötyisikö juuri teidän pienokainen kehollisesta hoidosta. 



  • Synnytyksen eteneminen ja ponnistusvaihe pitkittynyt.

  • Vauva kääntyy vain toiselle kyljelle. 

  • Vauva pitää päätään vain toisella puolella. 

  • Tiukka nyrkki ote 

  • Imetyksen haasteet 

  • Tutti ei pysy suussa 

  • Vauvan kädet on masullaan sivuille nostettuna 

  • Voimakas karsta päänahassa. 

  • Seisoo tikkusuorana 

  • Varpistaa / ei laske kantapäitään lattiaan. 




Nämä ovat vain suuntaa antavia vinkkejä siihen että voitte kotona itse pohtia olisiko näistä jostain teidän vauvan kohdalla jotain yhteyttä. On myös mahdollista, että vauva on vain perinteisesti ei tyytyväinen ja koette tarvitsevanne apua tyytymättömyyteen. 



Mistä löytää hyvä vauvahieroja?

Vauvahieronta on kasvanut suunnattomasti markkinoilla ja niin palveluntarjoajia ja kouluttajia on moneen lähtöön. On sanomattakin selvää, että kaikki ei ole käynyt samaa koulutusta ja silloin pitää vanhemman olla tarkkana että vie juuri sellaiselle hoidettavaksi ketä tietää miten vauvaa tulisi huomioida ja kenellä on ollut vauvoja jotka ovat saaneet hoitovastetta hoidosta. 

Itse suosittelen etsimään Baby Balance koulutuksen käyneen henkilön lähialueeltasi. Se voi olla sellainen ketä on opiskellut vaikka vain yhden moduulin ja tekee harjoitushoitoina tai sitten valmistunut baby balance hoitaja. Harjoitus hoitajien tekemät hoidot antavat erittäin hyvää hoitovastetta ja suosittelen kysymään itse hoitajalta jos olet epävarma pystyykö juuri se henkilö tarjoamaan teille hoitoa. 


Itse olen kouluttautunut nyt ensimmäisen moduulin ja teen turussa vauvahierontaa. Jos perhe kokee, että heillä on voimakas oireinen vauva suosittelisin siinätapauksessa varaamaan aikaa Asta Haavistolta joka on ollut minunkin yksi kouluttajista tälläsaralla. Hän toimii Hyvän olon ilo - turussa. 

Muita Baby balance hoitoja tekeviä löytyy myös heidän omilta nettisivuiltaan jossa on hoitajia listattuna paikkakunnittain. Pääset hakuun tästä.

Doula - Maiju

“Toivon, että mahdollisimman moni uskaltaisi hakea tukea vanhemmuuden eri tilanteissa.




Miksi minä hoidan vauvoja?

Haluan myös omalta osaltani avata sitä miksi minä olen laajentanut doula, sekä raskaus hierontojen myötä osaamista vauvoihin. Yksinkertaisesti minulla on halu auttaa perhettä, odotusaikana, synnytystukihenkilön roolissa, sekä synnytyksen jälkeisessä ajassa milloin voin helpottaa vauvan jumeja ja edesauttaa positiivistä imetyskokemusta. 

Itse en ole vienyt vauvojani kehollisiin hoitoihin ja ymmärrän jälkikäteen, että niistä olisi ollut monenlaista hyötyä motorisen kehityksen tueksi. Sekä olisimme varmasti voineet välttää varhaisessa vaiheessa alkaneet voimakkaat kasvukivut. Onneksi ei ole liian myöhäistä ja voin hoitaa myös 11- vuotiasta esikoistani yhtä hyvin, kuin hoidan kuopusta tai asiakkaiden vauvoja. 







Edellinen
Edellinen

Istukka

Seuraava
Seuraava

Täydellinen synnytys