Miksi haluan vetää synnytysvalmennuksia?

Oma valmistautuminen

Minulla on neljä lasta ja neljä alatiesynnytystä takana. Koin halua valmistautua synnytykseen kolmannen lapsen kohdalla enemmän, koska en henkilökohtaisesti tiennyt synnytyksestä mitään vaikka niitä oli kaksi takana. 
Ilmoittauduin sairaalan tutustumiskäynnille, sekä neuvolan kautta järjestettävään valmennukseen. Kummassakin tuli esille, että olen uudelleen synnyttäjä ja muistan terveydenhoitajan tokaisevan, että sinulla on varmasti niin hyvä omakohtainen perehdytys takana, että voit itse kertoa muille miltä ne supistukset tuntuvat. Ei ollut muuten mitään hajua enää siinä kohtaa miltä ne tuntuu, enkä osannut sanoittaa sitä silloin. 
Katsottiin myös kyseisellä valmennuksella video, missä synnyttäjä makasi sairaalan vuoteella ottaen supistuksia vastaan. Mietin silloin, että synnytyksen täytyy olla jotain muutakin kuin omat kokemukseni ja tämä video. 
Synnyttäjä

Muutakin kuin luento 

Aloin koko ajan perehtyä enemmän synnytyksiin millaiset mahdollisuudet itsellä on vaikuttaa siihen. Tietysti kouluttauduttua doulaksi sain todella paljon työkaluja myös itselleni. Olin lukenut lukuisia kirjoja koskien synnytyksiin ja valmistautumiseen ennen neljännen lapsen raskautta ja syntymää. Se oli selkeästi erilainen, tuntui että nyt olen löytänyt ne tiedot mitä olisin tarvinnut aikaisemmin. 
Tästä syystä olen intohimoisesti vienyt eteenpäin toiminnallista synnytysvalmennusta, missä jokaisella on mahdollisuus yksilölliseen kohtaamiseen, neuvontaan ja konkreettiseen ohjaukseen. 

Yhteistyö 

Olen todella iloinen minun ja äitiys- ja lantionpohjafysioterapeutti Sari Helmisen yhteistyöstä näiden valmennuksien suunnittelussa ja vetämisessä. Ollaan kummatkin tehty töitä Neuvola Sivutaskun tiloissa ja nyt vielä yhdistetty osaamista ja luotiin odottajille Toiminnallinen synnytysvalmennus Lietoon.  
Minäkään en osaa kaikkea ja siksi on aivan huikean hienoa, että meidän yhteistyö Sarin kanssa toimii ja täydennämme osaamisella toinen toisiamme. Näin valmennus on rikkaampi, moniulotteisempi sekä valmennukseen osallistuvat saavat konkreettista ohjausta fysioterapeutilta, sekä doulalta jonka erityisosaaminen on vyöhyketerapia. 
Doulana minulle on myös tärkeää, että pystyn ohjaamaan kumppaneita toimimaan synnytyksessä. Kumppanin rooli on avainasemassa synnytyskivun lievittämisessä. Tämä lisää myös positiivista synnytyskokemusta myös puolisolle, sekä sen vaikutukset kantaa pitkälle tulevaisuuteen. 
Puolison tuki synnytyksessä.




Edellinen
Edellinen

Doula & Kuvaaja yhdistettynä!

Seuraava
Seuraava

Luontaishoitojen päivä 23.1.